Berrylicious Smoothiebowl

De lekkerste manier om te detoxen

Drink je eten, eet je drinken. Eén van de gezondheidsadviezen… Wat betekent dat je je eten zo goed kauwt dat het vloeibaar wordt voordat je het doorslikt. Maar dus ook dat je drankjes even door je mond laat gaan voordat je het doorslikt. Op deze manier kunnen de verteringsenzymen in de mond alvast hun werk doen, voordat het voedsel naar de maag gaat. Wat resulteert in een betere vertering én je meer voedingsstoffen kunt opnemen uit de voeding.

Nu is vrij gemakkelijk om drankjes zo weg te drinken en deze oude wijsheid te vergeten. Een smoothiebowl helpt je daar een handje bij! Doordat de smoothie zo dik is en je deze eet, met een lepel, uit een kommetje, kun je wel degelijk kauwen. Voeg daar wat heerlijke toppings aan toe en dit ontbijt is een feestje.

De lekkerste granola maak je zelf

Je kunt tegenwoordig heel veel heerlijke (suikervrije) granola’s vinden in de supermarkt. Maar de lekkerste granola maak je nog steeds zelf! Dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Wanneer je granola maaakt, maak dan direct een extra grote batch, want je kunt het in een pot lang bewaren. Dit recept van granola met kaneel en kardemom is een grote hit.

Antioxidanten en detox

Wilde blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten en ondersteunen het lichaam in het afvoeren van zware metalen. Wilde blauwe bessen kun je vinden in het driepvriesvak van de supermarkt. Ze zijn kleiner en donkerder van kleur.

We voegen aan deze smoothie nog andere detox ondersteuners toe, zoals koriander, spirulina en gerstegras (barley grass). Spirulina is een blauwalg en is, naast rijk aan essentiële aminozuren, dus ook heel effectief in het binden van afvalstoffen, zodat ze veilig kunnen worden afgevoerd.

Koriander, spirulina poeder en gerstegras poeder hebben alle drie een vrij uitgesproken smaak. Je kunt beginnen met een kleine hoeveelheid toevoegen aan de smoothie. Zodra je aan de smaak gewend bent kun je de hoeveelheden vergroten.

Berrylicious Smoothiebowl

De lekkerste manier om te detoxen Drink je eten, eet je drinken. Eén van de gezondheidsadviezen… Wat betekent dat je je eten zo goed kauwt… Recepten smoothie European Print
Porties: 2 Wachttijd:
Voedingswaarden: 437.5 calorieën 10.9 vet
Waardering: 5.0/5
( 1 stemmen )

INGREDIËNTEN

 • ½ rode biet
 • 2 bananen
 • 2 sinaasappels
 • 250 g wilde blauwe bessen (diepvries)
 • 20 g verse koriander
 • 10 g verse gember
 • optioneel: 1 tl spirulina
 • optioneel: 1 tl gerstegras poeder
 • 400 g kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt)
 • 4 eetlepels granola
 • 100 g blauwe bessen
 • 2 eetlepels kokos schaafsel

BEREIDINGSWIJZE

 1. Schil de rode biet, banaan en sinaasappel. Snijd in stukjes en doe deze samen met de blauwe bessen in de blender.
 2. Schil de gember en voeg deze samen met de koriander toe aan de blender. Voeg optioneel de spirulina en gerstegras toe.
 3. Voeg de kokosyoghurt toe en blend tot een dikke gladde smoothie.
 4. Verdeel de smoothie over twee kommen. Decoreer met de granola, blauwe bessen en kokosschaafsel. Eet met een lepel.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!