Alles over vacumeerblenden

Zo blijft je smoothie langer goed

The new thing in keukenland: de vacumeerblender! En ho wacht even, voordat je direct wegklikt omdat je denkt ‘ja dooeeii ik heb net een peperdure hogesnelheidsblender gekocht’; je hoeft hier geen nieuwe blender voor te kopen. We hebben namelijk een vacumeerpomp voor je, nog veel beter. En het goede nieuws is dat deze op de Wartmann blender én op de Bianco di Puro blender past. En op de drinkbekers. En je krijgt er ook vacumeerzakjes bij.

Oké terug naar het begin, wat is dit voor iets nieuws dan? 

Met vacumeren:

  • Vertraag je het oxidatieproces.
  • Wordt de smaak van je smoothie (soep of saus) intenser, voller en langer vers.
  • Blijft de kleur helderder.
  • Behoud je meer voedingsstoffen.
  • Blijven je smoothies, soepen en sauzen langer goed.


Wanneer je ingrediënten snijdt of blendt, komt er een groter oppervlakte in aanraking met zuurstof. Je weet wel, dat proces waardoor je gesneden appel bruin wordt. Dat is ook de reden dat wanneer je een smoothie klaarmaakt je ‘m niet langer dan een paar dagen kunt bewaren en dat er dan altijd wel wat voedingsstoffen verloren gaat. Maar nu niet meer dus! Of naja, natuurlijk altijd wel een beetje, maar je gaat merken dat de smaak van je smoothie (of saus of soep) voller van smaak wordt en deze zoveel langer vers blijft. Je kunt ook dat er minder bubbeltjes in je smoothie zitten en dat de kleur frisser blijft. Dit pompje helpt je dus om gemakkelijker te preppen en zo je healthy habits vast te houden.

Zo werkt het:
Je plaatst het pompje met een speciaal dopje op de blenderkan, waar je net al je soep of smoothie ingrediënten in hebt gedaan (of op de drinkbeker). In een paar seconden wordt dan alle lucht uit de kan gezogen. Daarna zet je de blender aan.

Geen Wartmann of Bianco di Puro blender? No worries. Je kunt ook de speciale drinkbeker vacumeren. Oké je profiteert dan niet van álle voordelen van vacumeren, maar je smoothie, shake of soep blijft wel een stuk langer vers!

Nog iets waar je als (nieuwe) prep queen heel blij van gaat worden: bij het pompje krijg je speciale vacumeerzakken. Daar kun je gesneden groenten of fruit (bijvoorbeeld voor je smoothie, soep of andere maaltijd die je later wilt klaarmaken) in doen, je pompt de lucht eruit en bewaart het in de koelkast. Waar het vervolgens veel langer vers blijft en waardoor jij in no-time je gezonde maaltijd op tafel hebt staan.

Bestel je vacumeerpomp hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!