6 Beautytips met kokosolie

Kokosolie: niet alleen ideaal voor allerlei keuken-experimenten, ook goed voor je beautyroutine!

Je komt het regelmatig in onze recepten tegen, maar wat kan je eigenlijk nog meer met kokosolie? Nou heel veel! Het staat bij ons namelijk niet alleen in het keukenkastje, maar ook in de badkamer. Nieuwsgierig geworden? We zetten 6 van de vele beauty-tips met kokosolie voor je op een rij!

Scrub

Meng 3 el kokosolie met 6 el zeezout (of 6 el suiker uit een verdwaald pak). Roer het door elkaar totdat een gladde pasta ontstaat en druppel er wat essentiële olie op voor een fijne geur.


Soepele nagelriemen

Wrijf een beetje olie op je nagelriemen en masseer het in.


Aftersun

Je kunt het als pure vorm op de huid smeren als aftersun, maar ook zelf een mengsel maken met onder andere aloë vera en pure essentiële lavendel olie. Bij beiden heeft de kokosolie vooral een voedende functie en blijft de huid soepel en is deze daardoor minder pijnlijk.


Koortslip preventie

Kokosolie heeft een anti-bacteriële werking, waardoor het ook bij een koortslip van pas kan komen. Dep een beetje kokosolie op de plek waar de koortslip is ontstaan. Zo voorkom je dat de huid daar droog wordt en gaat scheuren. Het zorgt voor een minder pijnlijk proces en de huid heelt veel sneller!


Haarmasker

Door kokosolie in de punten van je haar te smeren, goed in te laten trekken en met lauwwarm water uit te spoelen, voed je de haarpunten.


Make-up remover

Wrijf met een vochtig watje over de olie en gebruik het om oogmake-up weg te halen. Niet alleen is je gezicht binnen een handomdraai schoon, het helpt ook de vochtbalans in je huid te verbeteren waardoor je minder wallen, donkere kringen en/of rimpels krijgt. Win-win!

Waar gebruik jij kokosolie voor?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!