6 Beautytips met kokosolie

Kokosolie: niet alleen ideaal voor allerlei keuken-experimenten, ook goed voor je beautyroutine!

Je komt het regelmatig in onze zoete recepten tegen, maar wat kan je eigenlijk nog meer met het goedje? Nou heel veel! Het staat bij ons namelijk ook in het badkamerkastje en niet alleen in ons keukenkastje. Nieuwsgierig geworden? We zetten 6 van de vele beauty-tips met kokosolie voor je op een rij!

  • SCRUB // Meng 3 el kokosolie met 6 el zeezout (of 6 el suiker uit een verdwaald pak). Roer het door elkaar totdat een gladde pasta ontstaat en druppel er wat etherische olie op voor een fijne geur.
  • SOEPELERE NAGELRIEMEN // Wrijf een beetje olie op je nagelriemen en masseer het in.
  • AFTERSUN // Je kunt het als pure vorm op de huid smeren als aftersun, maar ook zelf een mengsel maken met onder andere aloë vera en lavendel. Bij beiden heeft de kokosolie vooral een voedende functie en blijft de huid soepel en is deze daardoor minder pijnlijk.
  • KOORTSLIP PREVENTIE // Kokosolie heeft een anti-bacteriële werking, waardoor het ook bij een koortslip van pas kan komen. Dep een beetje kokosolie op de plek waar de koortslip is ontstaan. Zo voorkom je dat de huid daar droog wordt en gaat scheuren. Het zorgt voor een minder pijnlijk proces en de huid heelt veel sneller!
  • HAARMASKER // Door kokosolie in de punten van je haar te smeren, goed in te laten trekken en met lauwwarm water uit te spoelen, voed je de haarpunten.
  • MAKE-UP REMOVER // Wrijf met een vochtig watje over de olie en gebruik het om oogmake-up weg te halen. Niet alleen is je gezicht binnen een handomdraai schoon, het helpt ook de vochtbalans in je huid te verbeteren waardoor je minder wallen, donkere kringen en/of rimpels krijgt. Win-win!

Waar gebruik jij kokosolie voor?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!