5 sporters met een plantaardig dieet

Een groot deel van de prestaties van een atleet hangt samen met zijn of haar dieet. Als je aan een atleet denkt, denk je ongetwijfeld aan eiwitten. Want eiwitten zijn nodig voor spieren. Maar die eiwitten haal je heus niet alleen uit dierlijke producten. Welnee, granen (zoals rijst en pasta), peulvruchten (o.a. bonen en linzen), noten en paddenstoelen zitten bomvol eiwitten.

Onderstaande (Olympische) atleten zijn het levend bewijs:

1. MMA-vechtster en judoka Ronda Rousey is zich heel bewust van haar eetpatroon. In 2008 al(!) kondigde zij aan dat ze plantaardig at, hoewel ze in 2013 aangaf dat ze voornamelijk lactose- en glutenvrij at.


2. De superberoemde tennisspeelster Venus Williams ging over op een raw en plantaardig dieet nadat ze was gediagnosticeerd met het syndroom van Sjögren, een auto-immuunziekte. Sindsdien eet ze zoveel mogelijk plantaardig, maar heeft ze soms een ‘cheat day’.


3. Bodybuilder Torre Washington werd vegetarisch opgevoed, maar eet sinds 1998 helemaal plantaardig. Enneh, of-ie een eiwittentekort heeft? We laten de foto’s voor zich spreken.


4. Geloof het of niet, bodybuildster Jehina Malik eet al sinds haar geboorte helemaal plantaardig en is sinds haar negentiende bodybuilder.


5. Kunstschaatsster Meagan Duhamel heeft al twee keer de titel wereldkampioen kunstschaatsster op haar naam. En dat allemaal op een plantaardig dieet.

Meer weten over sporten en plantaardig eten? In hoofdstuk 6 van ons zomerboek vind je maar liefst twaalf pagina’s aan informatie rondom sporten, workout foods en meer.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!