5 leukste apps om bewust te eten

Apps om het nog nét een beetje makkelijker te maken!

Apps, we hebben ze overal voor. Om je sportresultaten bij te houden, voor boodschappenlijstjes, maar er zijn er ook een hoop zodat je nóg bewuster kunt eten. Daarom zetten wij vandaag de vijf leukste apps op een rijtje!

1.Happy Cow

Voor de vegans onder ons, is Happy Cow wel een van de bekendste apps op dit moment. In binnen- en buitenland zoek je met gemak op of er vegan restaurants, of restaurants met vegan opties, in de buurt zitten. Dus of je nu in Parijs, Sydney of Stockholm bent, deze app wijst je naar de goede plekken.

Beschikbaar in de Google Play Store en App Store.

2. Love Your Leftovers

Voor een heerlijke maaltijd heb je ook de beste ingrediënten nodig. Maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld altijd de hele komkommer gebruikt. Dus wat doe je dan met die leftovers? Nou, even kijken in deze app vol met suggesties voor recepten. Nooit meer verspilling, of ten minste zo min mogelijk. Dus laat je verrassen door de receptjes! En het is natuurlijk ook erg voordelig voor je portemonnee om zoveel mogelijk maaltijden te halen uit je boodschappen! Happy bankrekening en een happy buik.

Beschikbaar in de Google Play Store en App Store.

3. Questionmark

Je staat in de supermarkt en vraagt je af welk product beter is. Wat past het beste in je voedingspatroon? Questionmark helpt daarbij! Het kent helaas nog niet elk product, maar de producten die geregistreerd staan, zijn beoordeelt op drie punten. Het effect op het milieu, dierenwelzijn en mensenrechten. Dus verantwoord eten: check!

Beschikbaar in de Google Play Store en App Store.

4. Groente- en fruitkalender

Groentes en fruit: gezond! Maar de reis die bijvoorbeeld een ananas aflegt, is dan weer niet goed voor het milieu. Met deze app zoek je makkelijk op welke groentes en fruit er dit seizoen beschikbaar zijn. Verantwoord keuzes maken wordt zo een stuk makkelijker. Bovendien zorgen seizoen producten ervoor dat je lekker gevarieerd kunt eten door het jaar heen. Niet alleen goed voor het milieu dus, maar ook voor jou.

Beschikbaar in de Google Play Store en App Store.

5. Veganagogo

Mocht een restaurant nou niet op HappyCow staan, maar je vraagt je toch of je bij dat leuke terrasje vegan kunt eten, dan is Veganagogo je buddy. Misschien spreek je wel een beetje Frans, maar vragen naar vegan recepten kan soms alsnog een uitdaging zijn. Veganagogo, helaas alleen beschikbaar voor iPhone, zoekt in de taal die je wil op hoe je het kunt vragen. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Kunt u op uw menu aanwijzen welke recepten geen vlees bevatten?’ De app beschikt over Engels, Frans, Hindi, Russisch, Arabisch, Japans, Spaans, Chinees, Portugees en Italiaans.

Beschikbaar in de App Store.

Hebben jullie nog leuke apps die we eens uit kunnen proberen?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!