5 keer: waarom water drinken goed voor je is

“Wie goed voor haar lichaam wil zorgen, drinkt 1,5 liter water per dag.” Waarschijnlijk heb je dit al vaker gehoord, maar waarom eigenlijk? En we zeggen je alvast, thee telt helaas niet als water. Het drinken van 8 glazen (1,5 liter dus) per dag voorkomt dat je totale systeem vertraagt en afvalstoffen zich ophopen. Puur water zorgt er namelijk voor dat je cellen gehydrateerd en schoon blijven. Wat houdt dit nou allemaal in voor jou? We zetten het even op een rijtje:

1. Een energieboost

Uitdroging is een van de grootste oorzaken van vermoeidheid. Na zuurstof is water het eerste wat je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

2. Spoelt de afvalstoffen weg

Water maakt letterlijk je lichaam schoon. Het voert de afvalstoffen af waardoor je darmen alle goede voedingstoffen beter opnemen. Dit betekent dat al die belangrijke mineralen voor sterker haar en sterkere nagels dus ook beter terecht komen!

3. Voorkomt hoofdpijn

Vaak is hoofdpijn een teken dat je te weinig water hebt gedronken die dag. Water is namelijk het startpunt voor veel processen in je lichaam. Uitdroging zorgt ervoor dat overschotten en tekorten van stoffen ontstaan. Een van die stoffen, histamine, zorgt bij een overschot voor hoofdpijn.

4. Zorgt voor een zachte huid

Dat je een gehydrateerde huid nodig hebt, dat hoeven we je niet te vertellen. Een babyzacht huidje begint bij genoeg water drinken of genoeg vocht binnenkrijgen via voeding.

5. Geen spierkrampen meer

Dit is voor de sporters onder ons (of als je in bed opeens kramp krijgt in je kleine teen!), water drinken helpt die vervelende kramp tegen te gaan. Jebloedtoevoer is namelijk vertraagd waardoor je dus opeens een pijnscheut kunt krijgen. Mocht je tijdens het sporten wat willen drinken, drink dan in één keer een glas in plaats van steeds kleine slokjes. Zo voorkom je dat klotsende gevoel in je lichaam!

Zet dat extra flesje water (of drie) maar op je bureau of stop het in je tas. Vind je alleen water wat saai, probeer dan wat citroenschijfjes of ander fruit naar keuze in het water te doen, hier krijgt het een lekker zacht smaakje van! Het kan nu niet meer mis gaan! Op zoek naar meer informatie? Kijk dan even verder op de site of kijk in de shop voor een van onze boeken.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!