4x Groene Hotspots Nederland

Groene hotspots in Nederland

Wij zijn dol op groene hotspots. En dan hebben we het niet alleen over plekjes waar je gezonde groene smoothies kunt drinken. We hebben het dit keer over winkels waar planten gekocht kunnen worden. Botanisch (of op zijn hip gezegd ‘Urban Jungle’) is helemaal de trend van 2017. Een interieur is pas compleet als er een cactus, vetplant, bananenplant of de welbekende pannenkoekenplant staat. En eerlijk, planten zorgen voor een frisse uitstraling in huis en maken je gelukkiger. Ons in elk geval wel. Wij zijn het dus helemaal eens met de trend. Hoe groener, hoe beter en hoe leuker! We hebben aantal geweldige winkeltjes gevonden voor jullie en op een rijtje gezet. Dus mocht je in éen van deze steden zijn, vergeet niet langs te gaan en zo’n groene jongen te scoren!

PLUUM lekkers en leuks – Burgsteeg 2 Leiden

Dit winkeltje staat vol met interieur en hebbedingen! Maar sinds kort hebben ze het achterste gedeelde van de winkel omgetoverd tot een groene planten-winkel. Alle soorten vormen en maten kun je hier vinden. Van een pannenkoekenplant tot een klein koffieplantje. Wedden dat je interieur nog leuker wordt na een bezoekje van deze winkel? En oh… je kunt er ook terecht voor een hippe plantenpot of zak!

WILDERNIS Amsterdam – Bilderdijkstraat 165F, Amsterdam

Dit is een winkel die je MOET bezoeken als je in Amsterdam bent. Een winkel vol met planten. En met allerlei dingen die ook nog met planten te maken hebben, zoals gereedschap om mee te tuinieren, gieters, zaadjes en gezellige potten. Maar ook posters en kaarten waar planten op staan. Je kunt hier terecht voor een plant voor buiten, binnen of op je kleine balkon. Je kan het zo gek niet bedenken. Wij weten zeker dat je hier gelukkig van wordt en met een big smile de winkel uit loopt (en met hoogstwaarschijnlijk een cactus;) )

OERWOUD Den Bosch – Vughterstraat 84 Den Bosch

Dit is een heel tof concept waar wij een poos geleden zijn geweest voor een hapje en een drankje: stadstuinwinkel en health café OERWOUD, waar je terecht kunt voor planten, maar ook heerlijk kunt relaxen in het café achterin. Overal hangen en staan planten en je krijgt inderdaad gelijk het gevoel alsof je in een oerwoud terecht bent gekomen. Leuk is dat wij op kantoor heel veel planten hebben staan die uit OERWOUD komen. Wij zijn namelijk ontzettend fan van deze hotspot. Dus zeker de moeite waard om binnen te stappen, mooie spullen te bewonderen en te genieten van een heerlijke healthy smoothie.

Plantaardig Stadstuinwinkel – Zusterstraat 10 Middelburg

In Middelburg staat de stadstuinwinkel. Ze verkopen verschillende soorten kamerplanten, biologische zaden, stekken, gereedschap voor in de tuin, kaarten, potten en mooie bloemen voor in de vaas! Ze hebben echt alles en de winkel ziet er daarom ook waanzinnig uit! Leuk is dat ze ook planten verhuren en ruilen. En mocht je op vakantie gaan is er zelfs een heuze plantenhotel! Geweldig he?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!