3 trucs voor romige smoothies zonder banaan

Less sugar more taste

Wij houden smoothies! Dat weet je inmiddels wel. Het is zo’n gemakkelijke tool om extra voedingsstoffen binnen te krijgen. In al onze smoothies gaat dan ook sowieso groenten en het liefst ook nog verse kruiden of een schep superfood poeder. Waarom niet?

Bananen zorgen voor de romigheid van een smoothie en dat ie lekker zoet wordt. Wil je nu juist minder fruit door je smoothie doen, bijvoorbeeld omdat er ook al ananas en mango in gaat. Houd je niet zo van bananen of heb je ze simpelweg niet in huis? Je kunt ook op andere manieren die romigheid creeëren!

En tip #4 voor extra romigheid die je er gewoon gratis bij krijgt: gebruik in plaats van water plantaardige melk in je smoothie. Ongezoet uiteraard 😉


#1 Bevroren bloemkool

Huh, bloemkool? Ja bloemkool! Ik vond het zelf eerst ook heel vreemd klinken, maar het is een geweldige toevoeging aan je smoothie. Bloemkool door je smoothie proef je bijna niet maar je krijgt wél extra groenten binnen én het zorgt voor een romige structuur. Bloemkool bevat onder andere vezels, vitamine C, K, B6, foliumzuur en mangaan.

Probeer eens bevoreren bloemkool in een antioxidantrijke smoothie met bijv. acai, bessen, frambozen en bramen.


#2 Courgette

Voor courgette geldt hetzelfde als voor bloemkool; de smaak is heel neutraal maar het zorgt wél voor een romige structuur. Je krijgt vezels binnen, maar courgette bevat ook o.a. vitamine C, A, kalium en mangaan.

Snij de courgette in stukjes en voeg toe aan je smoothie. Wat je ook kunt doen is de helft minder banaan gebruiken in een recept en het aanvullen met de courgette. Je kunt geraspte courgette ook heel goed in havermoutjes verwerken.


#3 Avocado

Rijpe avocado’s (diepvries mag ook!) maken je smoothie super dik, vol en romig. Avocado’s zitten vol essentiële aminozuren en goede vetten. Maar ook vitamines zoals vitamine K en vezels. Denk er wel aan dat je smoothie hierdoor ook een stuk calorierijker wordt.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!