1-minute Healthy Chocolatemousse

Super snel, gemakkelijk en lekker

Voor deze chocolademousse heb je werkelijk waar maar één minuut nodig. Mits je een goede blender hebt natuurlijk. Wij gebruiken hiervoor de hogesnelheidsblender van Bianco di Puro! Hoe krachtiger je blender hoe luchtiger en gladder de structuur van je chocolademousse. Zet ‘m nog even in de koelkast (als het je lukt om ‘m niet direct op te eten) dan wordt ‘ie nog iets steviger.

De chocolademousse is gemaakt van zijdentofu, daardoor is het laag in calorieën en hoog in waardevolle eiwitten! Zet ‘m dus maar op je lijstje voor lekkere guiltfree & post-workout treat. Zijdentofu vind je in een biologische winkel.

In plaats van ahornsiroop kun je de mousse ook zoet maken door een verse dadel toe te voegen, dan gebruik je ingrediënten die nog minder bewerkt zijn. Wij hebben hier een superpure chocoladereep gebruikt, maar je zou ook een (vegan) melkchocoladereep kunnen gebruiken of voeg een eetlepel carobe- en een klein beetje cacaopoeder toe. Daarmee creëer je een zachtere chocoladesmaak. Let erop dat carobepoeder van zichzelf al wat zoet is waardoor je misschien minder ahornsiroop (of verse dadels) nodig hebt.

1-minute Healthy Chocolatemousse

Super snel, gemakkelijk en lekker Voor deze chocolademousse heb je werkelijk waar maar één minuut nodig. Mits je een goede blender hebt natuurlijk. Wij gebruiken… Recepten snelle recepten European Print
Porties: 4 Wachttijd:
Voedingswaarden: 137 calorieën 8 vet
Waardering: 4.0/5
( 3 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 500 g zijdentofu
  • 185 g pure chocolade
  • 3 el ahornsiroop (of 40 g verse dadels)
  • 1 tl vanillepoeder of extract
  • Mespuntje zout
  • Optioneel: geschaafde amandelen, verse bessen of kokosschilfers om te garneren

BEREIDINGSWIJZE

1. Haal de zijdentofu uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet.

2. Smelt de chocolade au bain-marie.

3. Doe de gesmolten chocolade, zijdentofu, ahornsiroop, vanille en een snuf zeezout in de blender. Blend 20 seconden op stand 2 (handmatige instelling) en kies vervolgens het programma ‘sauce’ om de mousse mooi luchtig te blenden.

4. Verdeel de mousse over 4 of 8 bakjes (afhankelijk van de portie die je wilt serveren). Je kunt de mousse direct eten, maar door de bakjes nog even in de koelkast te zetten zal deze wat meer opstijven. Garneer de mousse voor het uitserveren en geniet!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!